WEDSTRIJD United '76 Schoten - ZVK Meeuwen  1 - 11  (1-3)

DATUM 25-02-2011  21:20

DOELPUNTEN Bosmans 0-1, 12' Jacobs 1-1, 12' De Smedt 1-2, 13' De Smedt 1-3, 25' Arslan 1-4, 27' Poelmans 1-5, 31' Poelmans 1-6, 32' Clerkx 1-7, 33' Clerkx 1-8, 34' Clerkx 1-9, 39' Poelmans 1-10, 40' Poelmans 1-11.

VERSLAG ZVK Meeuwen moet de verste verplaatsing van het seizoen maken zonder keeper Witters (gekwetst).

Zijn vervanger Buntinx moet na 20 seconden al onmiddellijk een knappe reflex uit zijn mouwen schudden om Amajoud van de openingstreffer af te houden. Daarna neemt Meeuwen geleidelijk aan de wedstrijd in handen en na 3 minuten is de thuisdoelman genoodzaakt om Bosmans foutief af te stoppen. Geert zet de 7-meter zelf om en Meeuwen leidt met 0-1. Schoten probeert hier wat tegenover te stellen, maar ze zijn niet echt gevaarlijk. Het is Meeuwen die de mooiste kansen op de tegenaanval de nek omwringt. Na 12 minuten krijgen we een scrimmage voor het doel van Meeuwen, en na een slechte interceptie van De Smedt kan Jacobs de gelijkmaker binnen leggen. De Smedt laat dit niet aan zijn hart komen want binnen 10 seconden zorgt hij voor een nieuwe voorsprong voor Meeuwen na een assist van Bosmans. En nog heeft hij zijn gram nog niet gehaald, want 1 minuut later scoort hij de 1-3 na een corner van alweer Bosmans. Vanaf nu etaleert Meeuwen zijn meesterschap en komt de eerste helft niet meer in gevaar. Het verzuimt wel de voorsprong nog verder uit te diepen. We gaan rusten met een 1-3 stand.

Schoten komt gemotiveerd uit de kleedkamer maar kan in de 23e minuut een kans niet afwerken. Eén minuut later is een prachtige reflex nodig van doelman Buntinx om de aansluitingstreffer van Abdouni te verhinderen. Op de snelle tegenaanval kan Arslan mooi vanuit de draai de bal tegen de netten prikken. Vanaf nu is het verzet van de thuisploeg gebroken en maakt Meeuwen er een echte galamatch van. Eerst volgt nog een redding van Buntinx, hij bedient Poelmans op de middellijn, de thuisdoelman komt zeer snel uitgelopen, maar Poelmans omspeelt hem en met een lob vanop 20 meter zorgt hij voor de 1-5. Vanaf dan volgen de vloeiende combinaties elkaar op. 1-6 door een één-twee tussen Poelmans en De Smedt over het volledige speelveld en de 1-7 na een aanval Bosmans-Clerkx-Arslan-Clerkx. Allemaal ééntijdsvoetbal hoe zaalvoetbal dient gespeeld te worden. Binnen de 2 minuten heeft er Clerkx nog 2 tegen de touwen hangen, eerst na een vrije trap van Nelis aan de 2e paal, en een derde na samenspel met Arslan. 5 minuten vóór het einde gunt coach Camps de derde keeper, Birger Meuwis, ook nog speelgelegenheid, en hij bewijst onmiddellijk dat hij ook uit het goede hout gesneden is door de thuisploeg van een 2e doelpunt te houden met een knappe reflex. Poelmans mag de kers op de taart plaatsen met nog 2 doelpunten na evenveel mooie collectieve aanvallen.

Deze mooie en verdiende overwinning brengt Meeuwen terug op de 3e plaats. We maken ons op om de komende 3 speeldagen de top 3 te ontvangen, te beginnen volgende week in Houthalen, tegen de uitgesproken titelkandidaat. Wie weet kunnen we nog scherprechter spelen in het titeldebat tussen deze tenoren.